Τελευταία Νέα
news

TaskbarX για ένα πιο όμορφο taskbar [video]

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το taskbar είναι ότι βλέπετε στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου αριστερά είναι το home button και στη συνέχεια τα εικονίδια (συντομεύσεις) των προγραμμάτων που έχετε εγκαταστήσει. Το πρόβλημα με το αισθητικό κομμάτι των Windows είναι ότι ανέκαθεν στην ιστορία τους τα εικονίδια ξεκινούν πάντα από τα αριστερά προς τα δεξιά και όχι στο κέντρο. Αυτό το κενό ήρθε να συμπληρώσει το taskbarx, ένα δωρεάν πρόγραμμα για τα Windows 10. Εκτός από την portable έκδοση του η οποία είναι δωρεάν, υπάρχει και στο Windows Store στην τιμή 1,09 δολάρια. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσετε, αρκεί όμως να κάνετε τα παρακάτω βήματα για να το εγκαταστήσετε.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Πρώτα θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://chrisandriessen.nl/taskbarx . Στην συνέχεια να κάνετε κλικ στο πλαίσιο που αναγράφει “Portable ZIP”.

Κάνοντας κλικ εκεί, ένα συμπιεσμένο αρχείο θα αρχίσει να κατεβαίνει στο φάκελο που θα έχετε ήδη υποδείξει. Αφού έχει κατέβει το αρχείο αυτό που μένει είναι να μεταβείτε στο φάκελο που το έχετε σώσει, να κάνετε δεξί κλικ επάνω του, να επιλέξετε αποσυμπίεση (αναλόγως το πρόγραμμα zip υπάρχει και αντίστοιχη εντολή) και να μεταβείτε στο νέο φάκελο taskbarx που έχει δημιουργηθεί.

Εκεί θα βρείτε δύο εκτελέσιμα αρχεία εκ των οποίων το ένα είναι το “TaskbarX Configuration”. Σε αυτό το εκτελέσιμο αρχείο υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στη νέα σας taskbar. Οι ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε έχει να κάνει με τον χρωματισμό της taskbar, την θέση του καθώς και άλλες ρυθμίσεις που προσφέρει το πρόγραμμα όπως για παράδειγμα αν θέλετε να κρύψετε το home button ή και τα εικονίδια κάτω δεξιά της taskbar έτσι ώστε να θυμίζει mac os.

Επειδή όμως το πρόγραμμα που αποσυμπιέσαμε είναι portable, δηλαδή φορητό κατά μία έννοια, αν τυχόν σβηστεί αυτός ο φάκελος παύει αυτομάτως να υπάρχει και το πρόγραμμα, γι’ αυτό προσοχή και καλό είναι να τον μεταφέρετε στο φάκελο Εφαρμογών.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr