Τελευταία Νέα
Apple

Οι αναφορές της Apple καταγράφουν αύξηση του πρώτου τριμήνου

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2020 που έληξε στις 28 Δεκεμβρίου 2019.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα ύψους 91,8 δισ. Δολαρίων, αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και τα τριμηνιαία κέρδη ανά μερίδα ύψους 4,99 δολαρίων, αυξημένα κατά 19%, καθώς και ένα ρεκόρ όλων των εποχών. Οι διεθνείς πωλήσεις αντιπροσώπευαν το 61% των εσόδων του τριμήνου.


“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανέφερα τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα της Apple, που τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα iPhone 11 και iPhone 11 Pro και τα αρχεία όλων των εποχών για τις υπηρεσίες και τα είδη ένδυσης”, δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. “Κατά τη διάρκεια του τριμήνου των διακοπών, η ενεργή εγκατεστημένη βάση των συσκευών μας αυξήθηκε σε καθέναν από τους γεωγραφικούς μας τομείς και έχει φθάσει πλέον σε 1,5 δισ. Ευρώ. Το βλέπουμε αυτό ως μια ισχυρή απόδειξη για την ικανοποίηση, την αφοσίωση και την αφοσίωση των πελατών μας – και ένα μεγάλο οδηγό της ανάπτυξης μας σε όλη την έκταση ».


“Η πολύ ισχυρή επιχειρηματική μας απόδοση οδήγησε σε καθαρό εισόδημα συνολικού χρόνου ύψους 22,2 δισ. Δολαρίων και δημιούργησε λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 30,5 δισ. Δολαρίων”, δήλωσε ο Luca Maestri, CFO της Apple. “Επίσης, επέστρεψα σχεδόν 25 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των 20 εκ. Επαναγοράς μετοχών και 3,5 δις δισεκατομμυρίων μερισμάτων και ισοδυνάμων, καθώς διατηρούμε το στόχο να φτάσουμε σε μια καθαρή ουδέτερη ταμειακή θέση με την πάροδο του χρόνου.


Η Apple παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020:
έσοδα μεταξύ 63,0 δισ. και 67,0 δισ. δολαρίων
μεικτό περιθώριο μεταξύ 38,0% και 39,0%
λειτουργικές δαπάνες μεταξύ 9,6 δισ. και 9,7 δισ. δολαρίων
άλλα έσοδα / (έξοδα) ύψους 250 εκατ. δολαρίων
φορολογικό συντελεστή περίπου 16,5%


Το διοικητικό συμβούλιο της Apple δήλωσε μέρισμα ύψους $ 0,77 ανά μετοχή του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το μέρισμα καταβάλλεται στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 στους μετόχους που έχουν καταγραφεί από το κλείσιμο των εργασιών στις 10 Φεβρουαρίου 2020.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr

Απάντηση