Τελευταία Νέα
news

Nokia και Zeiss, οι συμπάθειες δεν κρύβονται

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρία στην προσπάθειά της να καλύψει το κενό που είχε αφήσει από τις διεθνής αγορές λόγω Microsoft, δεν ξεχνάει τις παλιές συνήθειες και ειδικά τις παλιές συνεργασίες.

Τα καλύτερα κινητά της Nokia έχουν φακούς Zeiss. Αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια καθώς η Nokia ακόμη και στο παρελθόν πριν αφού συνεργαστεί με την Microsoft, χρησιμοποιούσε φακούς Zeiss (βλέπε Nokia N90,N82, N86, N95, N8 ).

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Αλλά ποια είναι η εταιρία Zeiss; Η γερμανική εταιρία Zeiss που ειδικεύεται στην οπτοηλεκτρονική τεχνολογία και οπτικά κυρίως σε φακούς για κινητά τηλέφωνα, είναι μία κερδοφόρα εταιρία με έσοδα το 2018-2019 κοντά στα 6,5 δις ευρώ, με ιδρυτή τον Καρλ Τσάις. Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχει σημειώσει αύξηση εσόδων 6% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική σεζόν. Η σχέση της Zeiss με την Nokia δεν είναι πρωτόγνωρη αλλά αν ψάξουμε στο χρονοντούλαπο θα βρούμε ότι η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2005 όταν τα κινητά Nokia έτρεχαν λειτουργικό Symbian OS και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι μεγάλες εταιρίες κατασκευής κινητών σίγουρα δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη, η Nokia συνεργάζεται με την Zeiss, η Huawei με την Leica (επίσης γερμανική) και η Xiaomi με τον κούκο, σόρυ, με ότι κάμερες βρει στο stock, είτε της Sony, είτε της Samsung, είτε unnamed φακούς αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης. Να μην ξεχάσουμε και την Omnivision Techonologies, επίσης εταιρία κατασκευής φακών για κινητά που εξοπλίζει τα κινητά Xiaomi και όχι μόνο.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr