Τελευταία Νέα
Chrome

NirCmd

Pinterest LinkedIn Tumblr

Όταν κολλάει ο περιηγητής Chrome χρησιμοποιήστε το NirCmd για να τον κλείσετε άμεσα με ένα κλικ.

Όσο και να χρησιμοποιώ τον Chrome άλλο τόσο αυτός μου τρώει σχεδόν όλους τους πόρους, δηλαδή χρησιμοποιεί όσο πιο πολύ μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να σέρνεται.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Αν έχετε παρατηρήσει ανοίγοντας την Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) θα διαπιστώσετε ότι ο Chrome “σπάει” τις εργασίες σε πολλές μικρότερες. Αν όμως θέλετε να “ελαφρύνετε” τον υπολογιστή σας από μνήμη RAM και από CPU τι θα κάνετε; Θα κλείνετε μία-μία τις εργασίες κάνοντας δεξί κλικ και “τέλος εργασίας”;

Ο προγραμματιστής Nir Sofer έχει βρει την λύση σ’αυτό το θέμα δημιουργώντας ένα προγραμματάκι όπου κλείνει άμεσα τον Chrome και όλες τις καρτέλες του καθώς και όλες τις εργασίες του.

Το NirCmd του Nir Sofer δεν χρειάζεται εγκατάσταση για να δουλέψει, απλά το κατεβάζεται και δημιουργήστε μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για να τρέξει.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html πηγαίνεται στο τέλος της ιστοσελίδας και κάντε κλικ στο “Download NirCmd” για Windows 32bit ή το αρχείο “Download NirCmd 64-bit” αν τα Windows 10 που έχετε είναι 64bit. Το αρχείο που θα κατεβάσετε είναι σε μορφή zip. Αποσυμπιέστε το αρχείο και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο nircmd. Στην συνέχεια θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα έχει δύο επιλογές. Θα επιλέξετε την πρώτη επιλογή “Copy To Windows Directory” και στην συνέχεια “Ναί” στην ερώτηση που θα σας τεθεί.

Η επόμενη κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μία συντόμευση για να εκτελείται το πρόγραμμα.

Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας, κάντε δεξί κλικ στο κενό χώρο, μετά κάντε κλικ στο Δημιουργία και στο μενού που θα εμφανιστεί θα διαλέξετε “Συντόμευση”.

Αυτο που θα συμπληρώσετε είναι το “nircmd.exe killprocess chrome.exe¨ και ύστερα “Επόμενο” και τέλος. Η συντόμευση έχει δημιουργεί στην επιφάνεια εργασίας και θα μπορείτε να κάνετε αριστερό διπλό κλικ για να κλείνει άμεσα τον Chrome.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr

Comments are closed.