Τελευταία Νέα
Games

Αύξηση στην αγορά ψηφιακών παιχνιδιών για το μήνα Μάρτιο 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το lockdown σε πολλές χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης έφεραν τεράστια έσοδα στα ψηφιακά παιχνίδια για το μήνα Μάρτιο του 2020.

Οι αγορές για τα ψηφιακά παιχνίδια έφτασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το μήνα Μάρτιο, το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο όλων των εποχών. Λόγω της καραντίνας τα έσοδα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 1 δις από το περσινό Μάρτιο, στοιχεία που παρουσιάζονται από την εταιρία SuperDataSearch.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Οι αυξημένες αγορές δεν αφορούν μόνο τα ψηφιακά παιχνίδια αλλά και τις αγορές που αφορούν κονσόλες και συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 64% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ποσό που υπολογίζεται περίπου από 883 εκατομμύρια για το μήνα Φεβρουάριο στα 1,5 δις δολάρια για το μήνα Μάρτιο.

Εκτός από τα παιχνίδια και τις κονσόλες, η αγορά αναθερμάνθηκε και από την αυξημένη ζήτηση και αγορά premium υπολογιστών κατά 56% (363 εκατομμύρια δολάρια σε 567 εκατομμύρια δολάρια).

Οι παίκτες συνέχισαν να παίζουν και να ξοδεύουν σε τίτλους για κινητά ακόμα και όταν έμεναν στο σπίτι. Τα έσοδα από παιχνίδια για κινητά αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 5,7 δισ. Δολάρια τον Μάρτιο. Τα κέρδη για έναν αριθμό σημαντικών τίτλων για κινητά αυξήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του μήνα. Για παράδειγμα, τα έσοδα του Pokémon GO αυξήθηκαν στα 111 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο (αύξηση 18% από μήνα σε μήνα) αφού ο εκδότης Niantic έκανε αλλαγές στο παιχνίδι για να διευκολύνει το παιχνίδι χωρίς να κινείται φυσικά.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr