Τελευταία Νέα

Αν ψάχνεται να βρείτε το κλειδί (product key) των Windows 10, μπορείτε να το βρείτε με μία απλή εντολή στη Γραμμή Εντολών (Command Prompt). Υπάρχει και ένα κόλπο ακόμα για να βρείτε το κλειδί ψάχνοντας το μητρώο των Windows αλλά και ένα δωρεάν πρόγραμμα όπου εκτός από τα Windows μπορείτε να βρείτε και το κλειδί των Office.

Μεταβείτε στην αναζήτηση και πληκτρολογήστε cmd. Στην δεξιά πλευρά κάντε κλικ στο “εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που σας ρωτάει αν επιτρέπεται να ανοίξει το πρόγραμμα. Φυσικά επιλέγεται ναι και στη συνέχεια κάντε αντιγραφή την παρακάτω εντολή και επικόλληση στο παράθυρο που σας έχει εμφανιστεί, ναι αυτό με το μαύρο φόντο και πατήστε Enter.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Product key in Command prompt

Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να δείτε το αριθμό-κλειδί του προϊόντος Windows 10 που είναι αποθηκευμένος στον υπολογιστή σας. Υπάρχει περίπτωση όμως να σας εμφανίσει το απόλυτο τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι η άδεια των Windows 10 είναι ψηφιακή όπως επίσης αν σας εμφανιστεί κάποιο κλειδί μπορεί να μην είναι το ίδιο με το τρέχον κλειδί σε περίπτωση αναβάθμισής από Windows 7 ή αλλαγής από Home Edition σε Pro.

Ένας άλλο τρικ για να βρείτε το κλειδί των Windows 10 είναι να σκαλίσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry). Επειδή είναι λίγο απίθανο να το βρείτε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο με το παρακάτω κείμενο και να το σώσετε ως εξής “productkey.vbs” και να το εκτελέσετε.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το παρακάτω κείμενο στο Σημειωματάριο:

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Σώστε το αρχείο με “Αποθήκευση ως” και δώστε το όνομα αρχείου ως productkey.vbs και προσέξτε να το σώσετε κάπου που θα το βρείτε αμέσως πχ στην επιφάνεια εργασίας και τρέξτε το.

Στην επιφάνεια εργασίας όταν θα κάνατε διπλό κλικ στο αρχείο “productkey” θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο με το κλειδί των Windows 10.

Ενναλακτικά αν δεν μπορείτε να κάνετε όλη αυτή την διαδικασία θα πρέπει να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα για να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Ένα από τα πολλά που υπάρχουν είναι το ProduKey όπου θα σας εμφανίσει αμέσως και το κλειδί των Windows αλλά και το κλειδί του Office αν φυσικά το έχετε εγκατεστημένο.

#how_find_windows_10_key

Αγορά κλειδί Windows 10 Pro από 0,99€

Η Google αργά αλλά σταθερά ενσωματώνει στην παιχνιδο-πλατφόρμά της νέα παιχνίδια για τον υπολογιστή. Έτσι, το Stadia θα ενσωματώσει στον ήδη υπάρχον κατάλογο άλλα δύο παιχνίδια για τους συνδρομητές του, το Monster Boy και το Crursed Kingdom.

Ειδικά το Monster Boy , ένα παιχνίδι της κατηγορίας Indie, θα σας ενθουσιάσει καθώς πρόκειται για παιχνίδι όπου μπορούν να το παίξουν πολλές ηλικιακές κατηγορίες, από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους όπου μπορούν να θυμηθούν τα παιχνίδια της εποχής τους.

Η εμπειρία του Stadia Pro έρχεται με δύο μήνες δωρεάν αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη για την χώρα μας, έστω μέχρι τώρα. Αν όμως έχετε πρόσβαση από κάποιο VPN και μπορείτε να κάνετε εγγραφή βιαστείτε γιατί η εγγραφή για το Stadia Pro είναι ακόμα δωρεάν.

Πλέον, θα υπάρξουν νέα παιχνίδια για το Stadia Pro που θα φθάσουν τον Μάιο και τον Ιούνιο. Θα θυμίσουμε ότι πέραν από τους δύο μήνες δωρεάν χρήσης, η συνδρομή ανέρχεται στα 9,99 δολάρια το μήνα.

Δεν είναι ποτέ αργά αρκεί να το πάρετε απόφαση. Βάλτε μια τάξη στη ζωής σας με το any.do . Το any.do είναι ένα πρόσθετο για τον περιηγητή Chrome όπου θα σας λύσει τα χέρια. Αν είστε από τα άτομα που ξεχνάτε πράγματα να κάνετε και δεν μπορείτε να βάλετε τη ζωή σας σε μια σειρά τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε οπωσδήποτε αυτήν την εφαρμογή.

Με το any.do έχετε το πλεονέκτημα να συγχρονίσει ο Chrome με το κινητό σας έτσι ώστε να είστε συνέχεια ενήμερος σχετικά με τις δουλειές που έχετε να κάνετε, με τις διάφορες λίστες που μπορείτε να δημιουργήσετε, με τις υπευνθύμισεις και ότι έχει σχέση με ημερομηνίες.

Εκτός από τον συγχρονισμό που γίνεται με το κινητό σας, υπάρχει και η δυνατότητα συγχονισμού και με το smartwatch σας.

Την εφαρμογή για κινητά με λειτουργικό σύστημα Andoird μπορείτε να την βρείτε από εδώ.

Την εφαρμογή για κινητά με λειτουργικό σύστημα iOS μπορείτε να την βρείτε από εδώ.

Για να εκτυπώσετε το περιεχόμενο ενός φακέλου σκεφτήκατε ποτέ πως θα μπορούσατε να το πραγματοποιήσετε; Πως να εκτυπώνατε τα αρχεία που έχει ένας φάκελος στο χαρτί ή σε ένα αρχείο pdf;

Οι λύσεις στα Windows δεν είναι και πολλές. Η πρώτη θα ήταν να τραβήξετε μία snapshot του φακέλου, να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση σε ένα πρόγραμμα ζωγραφικής ή στο Word και μετά εκτύπωση. Η δεύτερη λύση είναι πιο ρεαλιστική και πιο εύκολη και λέγεται Karen’s Directory Printer.

Με το Karen’s Directory Printer, αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα και το εγκαταστήσετε, θα είστε σε θέση να εκτυπώσετε οποιοδήποτε φάκελο των Windows με μόλις λίγα κλικ. Η διαφορά με το Karen’s Directory Printer είναι ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές και δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους.

Μπορείτε μέσω των επιλογών να εκτυπώσετε μόνο τα αρχεία του φακέλου ή τους υποφακέλους ή και τα δύο, δηλαδή και τα αρχεία και τους φακέλους που βρίσκονται μέσα σ’αυτόν. Η επόμενη επιλογή έχει να κάνει με την ταξινόμηση των αρχείων που βρίσκονται μέσα στον φάκελο που έχετε επιλέξει για εκτύπωση (Ascending – Descending). Εκτός από αυτές τις επιλογές υπάρχουν και οι επιλογές το πως θέλετε να φαίνονται τα αρχεία στην εκτύπωση (είτε στο χαρτί είτε σε pdf), δηλαδή τις πληροφορίες των αρχείων όπως το όνομα, την προέκταση του αρχείου, την ημερομηνία δημιουργίας, την ημερομηνία τελευταίας διαμόρφωσης και πολλά άλλα.

Τα Windows 7 ήταν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που παρουσίασε μέχρι την κυκλοφορία των Windows 10 η Microsoft. Πολλοί χρήστες όμως δεν έκαναν την μετάβαση ακόμα στο νέο και τελευταίο λειτουργικό σύστημα με αποτέλεσμα τα κενά ασφαλείας να παραμένουν κενά.

Η επίσημη υποστήριξη σε κενά ασφαλείας των Windows 7 έληξε στις 14 Ιανουαρίου του 2020 και αυτό σημαίνει πολλά. Πρώτα απ’ όλα ότι πλέον η εταιρία σηκώνει τα χέρια ψηλά σε περίπτωση εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού που θα έχει αποτέλεσμα στην ασφάλεια του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα είναι ευάλωτος και δεν θα μπορεί να προστατευτεί 100%. Βέβαια ένα μέρος της ασφάλειας του λειτουργικού αναλαμβάνουν οι τακτικές ενημερώσεις από την Microsoft και ένα άλλο μέρος από τρίτους όπως τα προγράμματα Antivirus όπου αναλαμβάνουν να σας κρατήσουν ασφαλείς. Και τώρα είναι που αρχίζουν τα δύσκολα καθώς η Microsoft σταμάτησε τις ενημερώσεις και τα antivirus με την σειρά τους θα σταματήσουν κάποια στιγμή να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε παλιά λειτουργικά συστήματα.

Μην χρησιμοποιείται τον Internet Explorer

Η δεύτερη συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι εκτός από την αναγκαία πλέον αναβάθμιση σε Windows 10, αν χρησιμοποιείτε τα Windows 7 είναι να μην χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν άλλοι δωρεάν περιηγητές όπου μπορείτε να βασιστείτε όσο αναφορά την ασφάλεια όπως ο Google Chrome, ο Firefox ή ο Opera. Αν τους δουλεύεται ήδη να θυμάστε να ρυθμίσεται την αυτόματη αναβάθμισή τους στις τελευταίες εκδόσεις.

Αναβαθμίστε τα προγράμματα

Η πιο τυπική αφέλεια ενός χρήστη είναι η χρησιμοποίηση παλιών προγραμμάτων όπως για παράδειγμα η χρήση του Office 2007. Μπορεί να κάνει την δουλειά του ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή. Θα πρέπει να αναβαμθίσετε το Office τουλάχιστον στην έκδοση Office 2010 όπου θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Εγκαταστήστε Antivirus

Και όταν λέμε για εγκατάσταση antivirus δεν εννοούμε ενός δωρεάν. Επειδή είναι δωρεάν δεν πάει να πει ότι μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Η επιλογή ενός πληρωμένου antivirus είναι η καλύτερη δυνατή λύση όσο αναφορά στην ασφάλεια των δεδομένων σας. Υπάρχουν αρκετά πολύ καλές λύσεις και η τιμή τους σε σχέση με την ασφάλεια είναι μηδαμινή.

Σχεδιάστε την μετάβαση

Ο χρόνος δεν είναι υπέρ σας. Η υποστήριξη των Windows 7 έλαβε τέλος, οι ενημερώσεις των περιηγητών όπως του Google Chrome και του Firefox κάποια στιγμή θα σταματήσουν όπως επίσης και των προγράμματων Antivirus. Αυτό που θα ήταν συνετό να κάνετε είναι να σχεδιάσετε την μετάβαση σε άλλο λειτουργικό σύστημα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μάλιστα η αναβάθμιση από Windows 7 σε 10 μπορεί ακόμη να γίνει δωρεάν (διαβάστε εδώ)

Facebook

Το χειρότερο δεν είναι αυτό αλλά ότι ο χρήστης του Facebook δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Κάποιες ρυθμίσεις για την εμφάνιση διαφημίσεων πέφτουν στο κενό όπως επίσης και γενικώς οι ρυθμίσεις για την ασφάλεια του χρήστη.

Keep Reading

Τα ακουστικά Bluetooth είναι πλέον πολύ διαδεδομένα με αποτέλεσμα οι εταιρίες κατασκευής να ρίχνουν τις τιμές. Μία καλή πρόταση για ασύρματα ακουστικά σύνδεσης bluetooth είναι τα Lenovo LP1.

Εκτός από την φθηνή τους τιμή που κυμαίνεται περίπου στα 15 ευρώ από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το aliexpress, η ποιότητα στον ήχο είναι πολύ καλή σε σχέση με το κόστος.

Στην συσκευασία θα βρείτε εκτός από το εγχειρίδιο χρήσης που είναι στα αγγλικά, ένα καλώδιο φόρτισης usb type C μικρού μήκους (ούτε μισό μέτρο) και την θήκη των 300mAh όπου μέσα βρίσκονται τα ακουστικά της Lenovo.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται ότι η διάρκεια μπαταρίας χρήσης για μουσική και ομιλίας είναι στις 12 ώρες, η βάση τους φορτίζει σε 1,5 ώρα. Είναι τεχνολογίας Bluetooth 5.0, από την στιγμή που θα τα βγάλετε από την θήκη συνδέονται αυτόματα και μπορείτε άμεσα να μιλήσετε, έχουν λειτουργία για αυξομείωση έντασης, επόμενου και προηγούμενου τραγουδιού και έναρξη του Google Assisant. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την επαφή στον ακουστικό.

Τα Lenovo LP1 έχουν πιστοποίηση αδιάβροχης προστασίας IPX4, Stereo Surround ήχο, μπορεί να λειτουργήσει το ένα από τα δύο ακουστικά ή και τα δύο ακουστικά με stereo ήχο, έχουν καταπληκτικό μπάσο και λειτουργία Noise Reduction.

Στην Ελλάδα θα τα βρείτε στα 27 ευρώ ενώ στο Aliexpress στα 15 ευρώ.

Το flagship smartphone της Xiaomi είναι γεμάτο με ισχυρά χαρακτηριστικά και φθηνότερο από τα περισσότερα από αυτά του ανταγωνισμού.

ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Η Xiaomi είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να αναδείξει τις δυνατότητες καταγραφής βίντεο του Mi 11, αποκαλώντας το “το απόλυτο κινηματογραφικό στούντιο τσέπης”.

Η τριπλή τοποθέτηση των πίσω καμερών διαθέτει μια κύρια κάμερα ανάλυσης 108MP, μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα ανάλυσης 13MP και μια κάμερα telemacro 5MP, προσφέροντας μια σειρά από διαφορετικούς δημιουργικούς τύπους καμερών για να διαλέξετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την ταχύτητα κλείστρου ISO, το διάφραγμα και το EV και να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις εικόνες με ένα μόνο κλικ με την λειτουργία AI Erase 2.0. Η τεχνολογία λειτουργίας βίντεο νύχτας του Mi 11 μειώνει το θόρυβο σε επίπεδο RAW, υποσχόμενη πιο φωτεινές λήψεις στο σκοτάδι, ενώ ένας συνδυασμός των ai-powered χαρακτηριστικών επιτρέπει κόλπα επεξεργασίας, όπως το zoom dolly και τα επιλεκτικά καρέ παγώματος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΟΘΟΝΗ

Το DisplayMate έχει βαθμολογήσει την οθόνη AMOLED του Mi11 με Α+, η οποία υποδηλώνει ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες οθόνες που κυκλοφορούν. Προστατευμένη από ένα κυρτό πάνελ Gorilla Glass Victus, η οθόνη ανάλυσης WQHD+ (δηλαδή ανάλυσης 3200×1440) υποστηρίζει βάθος χρώματος HDR10+ και 10bit με συχνότητα ανανέωσης στα 120Hz.

Κάτω από την οθόνη υπάρχει ένας ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να παρακολουθήσει τον καρδιακό παλμό.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

Το Xiaomi Mi11 είναι το πρώτο smartphone αυτή τη στιγμή που έχει στα σπλάχνα του τον ολοκαίνουργιο Snapdragon 888 της Qualcomm, ένας επεξεργαστής παρόμοιος με αυτόν του Samsung S21 Ultra. Είναι αρκετά γρήγορος και δυνατός για να τρέξει παιχνίδια σε ανάλυση 2Κ, 120fps και σε HDR, ενώ το μόντεμ X60 σημαίνει εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα 5G. Εκτός από τον επεξεργαστή το Mi11 έχει 8GB μνήμης RAM με αποθηκευτικό χώρο 128GB ή 256GB. Η ασύρματη φόρτιση 50W προδιαθέτει γρήγορη φόρτιση χωρίς καλώδια.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ

Το Mi11 πωλείται με δωρεάν διετή εγγύηση, διπλάσιο χρόνο κάλυψης εγγύησης από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες καθώς και μια δωρεάν υπηρεσία επισκευής οθόνης κατά τη πρώτη χρονιά χρήσης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Το Xiaomi Mi11 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο με την τιμή να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι θα κυμαίνεται περίπου στα 749 ευρώ για την έκδοση με 128GB αποθηκευτικού χώρου και 799 ευρώ για την έκδοση με 256GB αποθηκευτικό χώρο. Αυτή τη στιγμή πωλείται στο Aliexpress στα 679 ευρώ για την πρώτη έκδοση. Αυτό σίγουρα θα έκανε το Mi11 την πιο φθηνή ναυαρχίδα.

Το Stadia παίρνει επίσημα το επόμενο παιχνίδι της ΕΑ με το FIFA 21, όπως ανακοινώθηκε σήμερα με ένα δελτίο τύπου.

Αυτό που σίγουρα χρειάζεται το Stadia είναι περισσότερα παιχνίδια τα οποία είναι πρώτης κατηγορίας και το FIFA 21 είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κορυφαία παιχνίδια μεγάλου προϋπολογισμού. Η ΕΑ δεν αναφέρει ακόμα την τιμή αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετική από τις άλλες πλατφόρμες παιχνιδιών.

Το FIFA 21 θα ενσωματωθεί στο Stadia περίπου μετά από τα μέσα Μαρτίου, ημερομηνία ορόσημο καθώς η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει δικά της νέα παιχνίδια. Το FIFA 21 δεν είναι το μόνο παιχνίδι που δίνει η EA στην Google καθώς το Madden 21 κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες για το Stadia.

Να θυμίσουμε ότι το Stadia της Google δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για την χώρα μας και το κόστος για την Αμερική ανέρχεται στα 9,90 δολάρια το μήνα με τον πρώτο μήνα δωρεάν.