Τελευταία Νέα

Η Google ενημερώνει ποια gamepads είναι συμβατά καθώς και ποια smartphones μπορούν να υποστηρίξουν την πλατφόρμα παιχνιδιών Stadia.

Εκτός από τα χειριστήρια και κινητά υπάρχει και ακόμα μία κατηγορία όπου ο χρήστης μπορεί να παίξει στο Stadia και αυτή είναι η τηλεόραση. Για να γίνει αυτό δηλαδή να παίξετε στην τηλεόρασή σας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε το γνήσιο χειριστήριο Stadia Controller καθώς και το Chromecast Ultra.

Smartphones όπου υποστηρίζουν Stadia

  • Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL
  • Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8
  • Samsung S9, S9+, Note 9
  • Samsung S10, S10+, Note 10, Note 10+
  • Samsung S20, S20+, S20 Ultra
  • Asus ROG Phone, ROG Phone II
  • Razer Phone, Razer Phone II

Gamepads όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο Stadia

Gamepad τύποςTV με Chromecast UltraΣτο Google Chrome (version 77 ή παραπάνω)Κινητά με Android 10.0 ή παραπάνω
Stadia ControllerWi-Fi συνδεσιμότηταUSB συνδεσιμότηταUSB συνδεσιμότητα
Keyboard and mouseΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB & Bluetooth συνδεσιμότηταΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη
DualShock 4 ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB & Bluetooth συνδεσιμότηταUSB & Bluetooth συνδεσιμότητα
Xbox One ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB & Bluetooth συνδεσιμότηταUSB & Bluetooth συνδεσιμότητα
Xbox One Elite ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB συνδεσιμότηταUSB συνδεσιμότητα
Xbox Adaptive ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB & Bluetooth συνδεσιμότηταUSB & Bluetooth συνδεσιμότητα
Xbox 360 ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB συνδεσιμότηταUSB συνδεσιμότητα
Switch Pro ControllerΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμηUSB & Bluetooth συνδεσιμότηταΑυτήν τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη

Όπως έχετε παρατηρήσει η Google δεν μπορεί να έχει στη λίστα όλα τα gamepads του εμπορίου καθώς είναι αμέτρητα. Αλλά δεν αποκλείει την συνδεσιμότητα με κάποια από αυτά που δεν είναι στη λίστα. Επίσης ίσως να χρειαστούν extra drivers για την συνδεσιμότητα των gamepads που δεν βρίσκονται στο παραπάνω κατάλογο είτε είναι εγκατεστημένο το Stadia σε Windows, Linux, MacOS ή ChromeOS.

Για τους χρήστες των Linux η Google αναφέρει ότι η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth για το Xbox One Wireless Controller δεν υποστηρίζεται.

Η Nokia σύντομα θα ανακοινώσει επίσημα την έλευση ενός ακόμα mid-ranger smartphone και συγκεκριμένα του νέου Nokia 7.3 .

Το Nokia 7.3 μπορεί να έρθει με οθόνη περίπου 6,3 ιντσών ανάλυσης Full HD+ και PureDisplay αναλογίας 20:9. Όσο για κάμερες μόνο mid-ranger δεν τις λες με την εμπρόσθετη να είναι στα 24MP και μία τετραπλή κάμερα εκ των οποίων η μία θα είναι η ZEISS Optics 48MP στην πλάτη, μία 12MP με εξαιρετικό ευρύ φακό, μία 2MP με βάθος και μία 2MP με μακροδιακόπτη. Οι πίσω κάμερες θα έχουν διπλό ηψηλό CRI φλας.

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, 4GB και 6GB RAM, 64GB και 128GB αποθηκευτικό χώρο και στο εσωτερικό του Nokia 7.3 θα τοποθετηθεί ένας επεξεργαστής της οικογένειας Snapdragon 7xx.

Το λειτουργικό που θα έχει το Nokia 7.3 θα είναι το Android 10, θα διαθέτει υποδοχή ακουστικών, ραδιοφωνικό δέκτη FM, μπαταρία 4000mAh, φόρτιση 9V/2A και υποδοχή USB type C.

Το Lara Croft Go είναι μια σειρά από puzzle αλλά σε μορφή περιπέτειας με πρωταγωνίστρια την γνωστή Lara Croft.

Εξερευνήστε τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού αντιμετωπίζοντας θανατηφόρες προκλήσεις επιλύοντας πάνω από 115 puzzle πίστες χωρισμένες σε 7 κεφάλαια.

Συλλέξτε αρχαία λείψανα, ξεκλειδώστε νέα ρούχα για την Lara, πολεμίστε απειλητικούς εχθρούς ξεπερνώντας εμπόδια και θανάσιμες παγίδες.

Το Lara Croft Go προσφέρεται δωρεάν από 6,99€ αυτήν την στιγμή στο Google Play Store. Υπάρχουν αγορές εντός παιχνιδιού.

tips

Για να εκτυπώσετε το περιεχόμενο ενός φακέλου σκεφτήκατε ποτέ πως θα μπορούσατε να το πραγματοποιήσετε; Πως να εκτυπώνατε τα αρχεία…

Keep Reading

Όλοι έχουμε λατρέψει την μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo η οποία ήρθε σφήνα στις δύο μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Αυτό που έκανε την μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo διαφορετική από τις άλλες είναι η ιδιωτικότητα της αναζήτησης, δηλαδή δεν σε παρακολουθεί.

Τώρα όμως ήρθε η Verizon Media, η εταιρία που ανήκει στην Yahoo και μας παρουσιάζει την ιστοσελίδα onesearch.com ,βασισμένη στην μηχανή αναζήτησης της Microsoft, την Bing.

Μία ακόμη μηχανή αναζήτησης; Μία ακόμα ιστοσελίδα που υπόσχεται ιδιωτικότητα στο χρήστη; Δεν ξέρω αν ισχύουν στο έπακρον όλα αυτά αλλά αυτό που υπόσχεται η OneSearch είναι ότι δεν πρόκειται να ψάξει για cookies, δεν πρόκειται να ψάξει την ιστορικότητα των ιστοσελίδων που έχετε επισκεφτεί, δεν θα μοιράζεται με κανέναν τα προσωπικά σας δεδομένα, οι αναζητήσεις θα έχουν κρυπτογραφημένο αποτέλεσμα και το σημαντικότερο δεν θα σας βομβαρδίσει με διαφημίσεις.

Επιπλέον, η σελίδα με τα αποτελέσματα αναζήτησης θα λήξει εντός μιας ώρας, ώστε να διατηρηθεί η προβολή των αποτελεσμάτων αναζήτησης από άλλους (σε περίπτωση που πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή).

Η Verizon υπόσχεται επίσης την mobile έκδοση της μηχανής αναζήτησης πολύ σύντομα και για όλες τις χώρες.

Η εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM, η λήψη και η χρήση λογισμικού που δεν προέρχεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή ακόμα και η επισκευή του κινητού από μη εξουσιοδοτημένο service, θα τιμωρείται ως έγκλημα στο Μεξικό.

Τα ψηφιακά λουκέτα είναι τεχνολογικά μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές ή τους προγραμματιστές υλικού για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες δεν μπορούν να αντιγράψουν πληροφορίες που περιέχουν τα συστήματα και δεν επίσης δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον κώδικα λογισμικού.

Το πρόβλημα είναι ότι η παραβίαση λουκέτων αποτελεί μέρος της διαδικασίας επιδιόρθωσης ενός υπολογιστή ή ενός κινητού.

Η νέα συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ του Μεξικού, των ΗΠΑ και του Καναδά τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφιακά λουκέτα δεν πρέπει να παραβιάζονται εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις οι οποίες είναι:

1. Όταν ο σκοπός είναι η διαλειτουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν μετεγκατάσταση από το ένα σύστημα στο άλλο. Ένα παράδειγμα είναι η μετάβαση που διέρχονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες έτσι ώστε τα συστήματά τους να χρησιμοποιούν ανοικτού κώδικα. Εξαιτίας αυτής της εξαίρεσης δεν θα διαπράττουν παράπτωμα στο νόμο.

2. Όταν θέλετε να αποτρέψετε την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο σε ανηλίκους. Εάν ένα ψηφιακό λουκέτο έχει σπάσει για να συμπεριλάβει τα μέτρα ασφαλείας των παιδιών, τότε επιτρέπεται.


3. Όταν ο σκοπός είναι να ελέγξετε, να ερευνήσετε ή να διορθώσετε την ασφάλεια ενός υπολογιστή, συστήματος ή δικτύου υπολογιστών.


4. Όταν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να έχει πρόσβαση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε ένα έργο, εφόσον πρόκειται για τη λήψη απόφασης για την αγορά όλου του υλικού


5. Όταν ένα άτομο θέλει η συσκευή του να σταματήσει να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο ένας χρήστης μπορεί να αποτρέψει το smartphone του από τη συλλογή, ιστορικό τοποθεσίας GPS.


6. Όταν ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει να το πράξει για την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Αυτό το σημείο προκάλεσε συζήτηση λόγω του πόσο διφορούμενη μπορεί να είναι.


7. Όταν ένας ερευνητής πρέπει να αναλύσει ελαττώματα σε μια τεχνολογία, εφ ‘όσον το έχει αποκτήσει νόμιμα


8. Όταν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσαρμόζει ένα σύστημα σε άλλες γλώσσες ή το επισυνάπτει ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα, κάποιο είδος αναπηρίας. Άλλες εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν δεκτές, εφόσον υπάρχει αίτηση μέσω του Ινστιτούτου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, όπου πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη της αίτησης.


Αν και υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις, καμία που αναφέρεται σε σκοπούς που έχουν να κάνουν με την επισκευή μιας συσκευής και την επέκταση της διάρκειας ζωής της δεν περιλαμβάνονται.

Η Lenovo ανακοίνωσε το επερχόμενο laptop για gaming (και όχι μόνο), το Lenovo Legion 5Pi.

Ο νέος φορητός υπολογιστής της Lenovo θα έχει τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να έχει ένας σύγχρονος υπολογιστής όταν προορίζεται για gaming. Ξεκινώντας να αναφέρουμε ότι η οθόνη του θα είναι Full HD IPS 15 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και εκπληκτική ευκρίνεια που συνοδεύει το πρότυπο VESA Display HDR 400.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί καθώς η επόμενη είναι ο επεξεργαστής του Legion 5Pi, ο οποίος θα είναι ο οκταπύρηνος 10ης γενιάς Intel Core i& H-Series χρονισμένος στα 5.1GHz με 16MB smart cache, Thermal Velocity Boost και Dynamic Tuning της Intel. Η κάρτα γραφικών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την NVIDIA GeForce RTX 2060. Επόμενη έκπληξη η ταχύτερη κάρτα δικτύου της Intel που υποστηρίζει το νέο WiFi6 έτσι ώστε να είναι ιδανική η σύνδεση όταν ο χρήστης ασχολείται με τα eSports.

Lenovo Legion 5Pi

Όταν ένα τέτοιο σύστημα δεν συνοδεύεται από ένα σωστό σύστημα ψύξης τότε δημιουργούνται προβλήματα και αυτό η Lenovo δεν το άφησε στην τύχη. Η λειτουργία Legion Coldfront 2.0 κρατάει τη σωστή θερμοκρασία μέσα στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι η μνήμη RAM που θα έχει το Lenovo Legion 5Pi αλλά μπορούμε να φανταστούμε στο περίπου και υπολογίζουμε ότι με 16GB RAM θα είναι αρκετά αυτάρκης και θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σύντομα θα έχετε πρόσβαση στο Google Meet δωρεάν, ακόμη και αν δεν είστε πελάτης του G Suite. Από τις αρχές Μαΐου, θα μπορείτε να εγγραφείτε στο Meet εφόσον έχετε λογαριασμό Gmail. Μερικές από τις δυνατότητες που μπορείτε να απολαύσετε περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας και φιλοξενίας συναντήσεων με έως 100 συμμετέχοντες μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του Meet ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή iOS ή Android.

Θα μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε και να συμμετάσχετε σε συναντήσεις απευθείας από το Ημερολόγιο Google, να χρησιμοποιήσετε υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο και να εμφανίσετε μια διευρυμένη διάταξη προβολής πλακιδίων . Οι δωρεάν συναντήσεις λογαριασμού θα περιορίζονται σε 60 λεπτά ανά περίοδο λειτουργίας, αλλά η Google δεν θα εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα μόνο μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, δίνοντάς σας όσο χρόνο χρειάζεστε για διασκέψεις εργασίας από το σπίτι. Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι θα επεκτείνει σταδιακά τη διαθεσιμότητα του Meet, οπότε ενδέχεται να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε την ίδια ώρα με όλους τους άλλους. Για να λάβετε μια ειδοποίηση μόλις αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, απλώς εγγραφείτε για ενημερώσεις σε αυτήν τη σελίδα .

Η Google έχει ήδη κάνει τις premium δυνατότητες της υπηρεσίας δωρεάν πρόσβασης για πελάτες του G Suite έως τις 30 Σεπτεμβρίου . Και σε αντίθεση με τους δωρεάν χρήστες, οι πελάτες του G Suite μπορούν να έχουν έως 250 συμμετέχοντες σε μια κλήση, μπορούν να μεταδώσουν ζωντανή ροή έως και 100.000 θεατές και μπορούν να εγγράψουν και να αποθηκεύσουν κλήσεις. Ωστόσο, η δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία βιντεοδιάσκεψης ακούγεται χρήσιμο τώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν από το σπίτι, ειδικά αφού η Google παρουσίασε μια διάταξη τύπου γκαλερί για να την καταστήσει πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση για το Zoom.

Αν νομίζετε ότι έχετε εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες σχετικά με το Netflix να το ξανασκεφτείτε. Επειδή σας εμφανίζει τα ίδια και τα ίδια, δεν πάει να πει ότι το Netflix έχει μόνο αυτές τις ταινίες και σήριαλ στην ταινιοθήκη της.

Υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες, σήριαλ και ντοκιμαντέρ που δεν σας πάει το μυαλό ότι υπάρχουν στο Netflix. Αν πάλι δεν σας βοηθάει η μνήμη σας για να αναζητήσετε κάποια συγκεκριμένη ταινία τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

Για να μπορείτε να βρείτε ταινίες του γούστου σας θα πρέπει να ψάξετε συγκεκριμένα για αυτό. Για παράδειγμα θέλετε να δείτε μία ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας. Για να βάλετε το Netflix να ψάξει για εσάς όλες τις ταινίες τρόμου επιστημονικής φαντασίας θα πρέπει να δώσετε την κάτωθι διεύθυνση στον περιηγητή σας:

https://www.netflix.com/browse/genre/11014

Ο κωδικός που βλέπετε στο τέλος του link (11014) αντιπροσωπεύει την κατηγορία των ταινιών. Υπάρχουν δεκάδες κατηγορίες σαν αυτήν και πιθανότατα θα παραξενευτείτε όταν διαβάσετε την παρακάτω λίστα με τους κωδικούς, ότι υπάρχουν στο Netflix τόσες πολλές.

Λίστα ανά κατηγορία

Δράση και περιπέτεια (1365)

Ανίμε (7424)

Παιδικές και Οικογενειακές Ταινίες (783)

Κλασικές Ταινίες (31574)

Κωμωδίες (6548)

Cult Movies (7627)

Ντοκιμαντέρ (6839)

Δράματα (5763)

Πίστη και Πνευματικότητα (26835)

Foreign Movies (7462)

Gay & Lesbian Movies (5977)

Horror Movies (8711)

Independent Movies (7077)

Music (1701)

Romantic Movies (8883)

Sci-Fi & Fantasy (1492)

Sports Movies (4370)

Θρίλερ (8933)

Τηλεοπτικές εκπομπές (83)