Τελευταία Νέα
Windows

Τα Windows 7 έλαβαν τέλος, τι να προσέξετε όσοι τα χρησιμοποιείτε

Pinterest LinkedIn Tumblr

Τα Windows 7 ήταν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που παρουσίασε μέχρι την κυκλοφορία των Windows 10 η Microsoft. Πολλοί χρήστες όμως δεν έκαναν την μετάβαση ακόμα στο νέο και τελευταίο λειτουργικό σύστημα με αποτέλεσμα τα κενά ασφαλείας να παραμένουν κενά.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Η επίσημη υποστήριξη σε κενά ασφαλείας των Windows 7 έληξε στις 14 Ιανουαρίου του 2020 και αυτό σημαίνει πολλά. Πρώτα απ’ όλα ότι πλέον η εταιρία σηκώνει τα χέρια ψηλά σε περίπτωση εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού που θα έχει αποτέλεσμα στην ασφάλεια του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα είναι ευάλωτος και δεν θα μπορεί να προστατευτεί 100%. Βέβαια ένα μέρος της ασφάλειας του λειτουργικού αναλαμβάνουν οι τακτικές ενημερώσεις από την Microsoft και ένα άλλο μέρος από τρίτους όπως τα προγράμματα Antivirus όπου αναλαμβάνουν να σας κρατήσουν ασφαλείς. Και τώρα είναι που αρχίζουν τα δύσκολα καθώς η Microsoft σταμάτησε τις ενημερώσεις και τα antivirus με την σειρά τους θα σταματήσουν κάποια στιγμή να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε παλιά λειτουργικά συστήματα.

Μην χρησιμοποιείται τον Internet Explorer

Η δεύτερη συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι εκτός από την αναγκαία πλέον αναβάθμιση σε Windows 10, αν χρησιμοποιείτε τα Windows 7 είναι να μην χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν άλλοι δωρεάν περιηγητές όπου μπορείτε να βασιστείτε όσο αναφορά την ασφάλεια όπως ο Google Chrome, ο Firefox ή ο Opera. Αν τους δουλεύεται ήδη να θυμάστε να ρυθμίσεται την αυτόματη αναβάθμισή τους στις τελευταίες εκδόσεις.

Αναβαθμίστε τα προγράμματα

Η πιο τυπική αφέλεια ενός χρήστη είναι η χρησιμοποίηση παλιών προγραμμάτων όπως για παράδειγμα η χρήση του Office 2007. Μπορεί να κάνει την δουλειά του ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή. Θα πρέπει να αναβαμθίσετε το Office τουλάχιστον στην έκδοση Office 2010 όπου θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Εγκαταστήστε Antivirus

Και όταν λέμε για εγκατάσταση antivirus δεν εννοούμε ενός δωρεάν. Επειδή είναι δωρεάν δεν πάει να πει ότι μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Η επιλογή ενός πληρωμένου antivirus είναι η καλύτερη δυνατή λύση όσο αναφορά στην ασφάλεια των δεδομένων σας. Υπάρχουν αρκετά πολύ καλές λύσεις και η τιμή τους σε σχέση με την ασφάλεια είναι μηδαμινή.

Σχεδιάστε την μετάβαση

Ο χρόνος δεν είναι υπέρ σας. Η υποστήριξη των Windows 7 έλαβε τέλος, οι ενημερώσεις των περιηγητών όπως του Google Chrome και του Firefox κάποια στιγμή θα σταματήσουν όπως επίσης και των προγράμματων Antivirus. Αυτό που θα ήταν συνετό να κάνετε είναι να σχεδιάσετε την μετάβαση σε άλλο λειτουργικό σύστημα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μάλιστα η αναβάθμιση από Windows 7 σε 10 μπορεί ακόμη να γίνει δωρεάν (διαβάστε εδώ)

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr

Απάντηση