Τελευταία Νέα
Windows

Τα Windows 7 έλαβαν τέλος, τα 8.1 όμως όχι!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η τελευταία ημέρα για τα Windows 7 ήταν η 14η Ιανουαρίου του 2020 όσο αναφορά τις ενημερώσεις για κενά ασφαλείας. Από εκείνη την ημέρα θα έπρεπε ο χρήστης να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του αν θέλει να είναι ασφαλής και να εγκαταστήσει τα νέα Windows 10.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Αν ρωτήσετε όμως κάποιον που δεν ασχολείται με την τεχνολογία ότι πρέπει να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του σε Windows 10, είμαι σίγουρος ότι θα σας ρωτήσει γιατί να μην αναβαθμίσει σε Windows 8 ή Windows 9! Φυσικά τα Windows 9 ποτέ δεν υπήρξαν και ούτε θα υπάρξουν αλλά τα Windows 8 όμως;

Το ενημερωτικό δελτίο της Microsoft που αφορά τον κύκλο ζωής των Windows 8 αναφέρει ότι θα είναι “ζωντανά” και συγκεκριμένα η λήξη εκτεταμένης υποστήριξης θα είναι στις 10 Ιανουαρίου του 2023. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 8.1 έχουν γεμάτα άλλα 3 χρόνια υποστήριξης. Βέβαια στα ψηλά γράμματα η Microsoft αναφέρει ότι υπάρχει περιορισμένη υποστήριξη κατά την εκτέλεση των Windows 8.1 σε νέους επεξεργαστές και chipset από κατασκευαστές όπως η Intel, η AMD, η NVIDIA και η Qualcomm.

Η “ανάγκη” αναβάθμισης των Windows από Windows 7 σε Windows 10 δεν είναι απόλυτα αναγκαία. Η Microsoft κάνει τα στραβά μάτια και προσπαθεί να σπρώξει τους χρήστες στα νέα Windows 10 που όμως πολλοί υπολογιστές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με βεβαιότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση ενός παλιού υπολογιστή που είχε Windows 7 καλό θα ήταν να δοκιμαστεί και η λύση των Windows 8.1 !

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr

Comments are closed.