Τελευταία Νέα
Windows

Τα Windows 10 στα καλύτερά τους!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Στις 29 Ιουλίου του μακρινού 2015, πριν από 5,5 χρόνια δηλαδή, τα Windows 10 έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους. Ένα λειτουργικό σύστημα που έκανε την εμφάνισή του μετά από τα πολυαγαπημένα για εκείνη την εποχή Windows 7, τα οποία Windows 7 άντεξαν στον χρόνο περισσότερο απ΄ ότι περίμεναν ακόμα και οι ίδιοι άνθρωποι στην Microsoft. Για την ιστορία τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου του 2009.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Με την κυκλοφορία των Windows 10 πολλοί από εμάς που ασχολούμαστε με την τεχνολογία ήμασταν επιφυλακτικοί, τουλάχιστον στην αρχή και αυτό γιατί ήμασταν μαθημένοι στην φιλοσοφία της Microsoft ότι όποιο νέο λειτουργικό λανσάρει πρέπει να περάσει καιρός ώστε να κυκλοφορήσει και το Service Pack. Αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς η Microsoft άλλαξε στρατηγική προς όφελός μας και ανακοίνωσε εκτός του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα Windows (Windows 11, Windows 12 κοκ), δεν θα υπάρξουν και service packs, δηλαδή μαζεμένες ενημερώσεις σε ένα ας πούμε update. Εκτός από το τέλος των service packs ήρθε και το τέλος των παλιών εκδόσεων των Windows 10. Ο καθένας μπορεί ανα πάσα στιγμή να μεταβεί στο επίσημο site της Microsoft και να κατεβάσει ένα φρέσκο και ενημερωμένο iso των Windows 10.

Το επόμενο βήμα που έγινε είναι η ενσωμάτωση διάφορων προγραμμάτων στην καθαρή ή όχι εγκατάσταση των Windows 10 όπως το πρόγραμμα Αλληλογραφία (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – Mail), Το Τηλέφωνό Σας όπου μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας για να διαχειριστείτε φωτογραφίες και μηνύματα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και εφαρμογές, Απόκομμα και Σχέδιο, Χάρτες, το δωρεάν antivirus Windows Defender, Αφυπνίσεις και Ρολόι, Άμεση Σύσκεψη με το Skype, Microsoft To Do, Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις, το Microsoft Store όπου μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει εκατοντάδες εφαρμογές είτε δωρεάν είτε με πληρωμή και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα προγράμματα σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows θα έπρεπε ο χρήστης να κατεβάσει προγράμματα τρίτων για να κάνει την δουλειά του. Βέβαια η επιλογή υπάρχει αν και ακόμα δεν του αρέσουν αυτά τα προγράμματα να εγκαταστήσει τα προγράμματα της αρεσκείας του αλλά σε έναν μεγάλο βαθμό αυτό βοηθάει τους νέους χρήστες που δεν έχουν εμπειρία να βρουν ένα λειτουργικό με οικείο περιβάλλον προς αυτούς.

Εκτός από τα προεγκατεστημένα προγράμματα των Windows 10 ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η μετάβαση από τα Windows 7. Ο χρήστης που επιθυμεί να αναβαθμιστεί δωρεάν από τα Windows 7 στα Windows 10 το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κατεβάσει το Windows 10 Media Creation Tool, να το εγκαταστήσει και με δύο-τρία απλά βήματα να προχωρήσει στην ανώδυνη αναβάθμιση του λειτουργικού όπου ο χρήστης μπορεί να διατηρήσει τα αρχεία του καθώς και τα προγράμματα που έχει ήδη εγκατεστημένα. Στην ανώδυνη αναβάθμιση να συνυπολογίσουμε και τους “ατελείωτους” drivers που έχει στην γκάμα τους η Microsoft έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται πρώτον να ψάχνει για τους επίσημους drivers του hardware και δεύτερον να μην υπάρχει δυσλειτουργία κατά την εφαρμογή και εκτέλεση των Windows 10.

Τι απομένει να δούμε στις επόμενες εκδόσεις των Windows 10; Ίσως καλύτερα γραφικά περιβάλλοντος με περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές, περισσότερος έλεγχος του κινητού από τον υπολογιστή, καλύτερη και πιο εύκολη διαχείριση δεδομένων από διάφορα social networks σε ένα μέρος;

Summary

 

 
 
 

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr