Τελευταία Νέα
Windows

Πως να εγκαταστήσετε δωρεάν τα Windows 10

Pinterest LinkedIn Tumblr

Για τους λάτρεις των Windows 7 να σας πούμε ότι έχουμε άσχημα νέα. Η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη όσο αναφορά τις ενημερώσεις ασφαλείας και αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να περάσετε στα Windows 10.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχετε γνήσια Windows 7 και κυρίως να ελέγξετε το product key για να δείτε αν όντως υπάρχει. Συνήθως, αν ο υπολογιστής σας ή το laptop σας είναι επώνυμο δηλαδή είναι για παράδειγμα Dell, HP, Toshiba κτλ κάπου θα είναι κολλημένο ένα αυτοκόλλητο, το αυτοκόλλητο για γνήσια Windows 7. Σε αυτήν την περίπτωση μην ανυσηχείτε, είναι σίγουρο ότι διαθέτετε γνήσια Windows 7 και μπορείτε άνετα να εγκαταστήσετε τα Windows 10 χωρίς αυτά να σας ρωτήσουν κάποια στιγμή της εγκατάστασης το product key. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα για να βρείτε το product key όπως το Belarc Advisor ή το NirSoft’s ProduKey όπου μπορούν να σας σκανάρουν το σύστημα και να σας το βρουν για εσάς.

Πριν απ’ όλα αυτά, καλό θα ήταν να κρατήσετε ένα εφεδρικό αρχείο αν και εφόσον το επιθυμείτε για να μην έχετε άσχημες εμπειρίες αν κάτι πάει στραβά κατά την μετάβαση στα Windows 10. Ας μην γελιόμαστε όμως, συνήθως δεν κρατάμε backup γιατί οι πιο πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν να κρατάνε backup. Και υπάρχουν πολλά προγράμματα που το κάνουν αυτό. Αν πάλι δεν μπείτε σε αυτήν την διαδικασία τουλάχιστον σώστε σε ένα usb στικάκι ή σε έναν εξωτερικό δίσκο τα απαραίτητα για εσάς αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο κτλ.

Η συνέχεια είναι απλή, κατεβάστε το Microsoft’s Windows Media Creation Tool για να κατεβάσετε τα νέα Windows 10. Το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αναβαθμίσετε αυτόν τον υπολογιστή ή απλά να κατεβάσετε τα Windows 10, να κρατήσετε τα αρχεία και τα προγράμματά σας, τα οποία προγράμματα θα συνεχίσουν να τρέχουν χωρίς να χρειαστεί να τα ξαναεγκαταστήσετε. Βασική προϋπόθεση να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο σκληρό σας δίσκο. Η άλλη επιλογή είναι να κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 χωρίς να σωθεί κανένα αρχείο από αυτά που έχετε εκείνη τη στιγμή, δηλαδή θα χαθούν τα πάντα όλα. Αφού θα κάνετε την επιλογή σας, το πρόγραμμα Media Creation Tool αναλαμβάνει να εγκαταστήσει τα Windows 10 χωρίς να κάνετε το οτιδήποτε. Θα χρειαστούν κάποιες επανεκκινήσης οι οποίες γίνονται αυτόματα και όταν θα τελειώσει η εγκατάσταση θα αρχίσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ρυθμίσεις του συστήματος όπως ποιο δίκτυο wifi να διαλέξετε, το email σας κτλ.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr