Τελευταία Νέα
OneDrive

Περιορίστε το OneDrive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Άμα χρησιμοποιείτε το αποθηκευτικό εργαλείο OneDrive της Microsoft (το οποίο είναι προεγκατεστημένο στα Windows 10) για να κρατάτε εφεδρικά προσωπικά αρχεία, θα έχετε διαπιστώσει ότι αν αυτά τα αρχεία είναι πολλά ή μεγάλα σε μέγεθος τότε η ταχύτητα του Internet μειώνεται αισθητά.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Αν για παράδειγμα έχετε τοποθετήσει κάποια αρχεία σε έναν φάκελο του OneDrive για αποθήκευση ως backup και θέλετε να σερφάρετε ή να δείτε κάποιο βίντεο στο Internet η ταχύτητα δεν είναι και στα καλύτερά της.

Για να το αποφύγετε θα πρέπει να αλλάξετε μία ρύθμιση στο OneDrive. Η λεπτομέρεια είναι στην ρύθμιση Ταχύτητα Αποστολής των δεδομένων. Για την ακρίβεια θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο μικρό εικονίδιο κάτω δεξιά (εικονίδιο συννεφάκι) –> Περισσότερα –> Ρυθμίσεις.

Στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα επιλέξετε την καρτέλα “Δίκτυο” (εικόνα 1). Οι επιλογές που θα δείτε είναι δύο, επιλογή ταχύτητας αποστολής και λήξης. Οι προεπιλογές είναι και για τις δύο επιλογές στο “Χωρίς περιορισμό” δηλαδή δεν υπάρχει όριο στην ταχύτητα. Επιλέγουμε στην Ταχύτητα αποστολής την επιλογή “Περιορισμός σε:” και αλλάζουμε την τιμή από 125 KB/s σε 250 KB/s αν έχουμε μία καλή σύνδεση στο Internet, για παράδειγμα aDSL 24Mbps ή 500 KB/s αν έχουμε σύνδεση vDSL 30/50 Mbps.

εικόνα 1 OneDrive Ρυθμίσεις – Δίκτυο

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr

Comments are closed.