Τελευταία Νέα
Linux

Μάθε Linux, ποτέ δεν είναι αργά!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η μετάβαση ενός απλού χρήστη από Windows σε Linux δεν είναι απλή υπόθεση, θέλει υπομονή και κυρίως επιμονή δηλαδή να πεισμώσει για να μάθει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Με απλά λόγια είναι σαν να οδηγείς χρόνια στην χώρα μας όπου τα αυτοκίνητα έχουν το τιμόνι στην αριστερή θέση και ξαφνικά βρίσκεσαι σε μία άλλη χώρα όπου το τιμόνι είναι δεξιά. Όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά και ας οδηγείς αυτό που λέγεται αυτοκίνητο.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Πρώτα απ΄όλα ο χρήστης που είναι μαθημένος πολλά χρόνια στα Windows είναι αυτός με τις περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτεί περισσότερο στα νέα δεδομένα που απαιτεί το λειτουργικό σύστημα Linux. Θα πρέπει να βάλει τον εαυτό του σε μία εντελώς διαφορετική λογική από αυτήν που έχει μάθει και έχει συνηθίσει.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα και θέματα με το σκεπτικό των δύο αυτών λειτουργικών συστημάτων. Εντελώς τυχαία θα αναφέρουμε μερικά. Για παράδειγμα ως νέος χρήστης του Linux θα αρχίσετε να “ψάχνετε” μερικά προγράμματα ή διαδικασίες που έχετε μάθει στα Windows και δεν θα μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα, όπως ας πούμε αν θέλετε να σταματήσετε μία διαδικασία από το Task Manager. Ποιο είναι το Task Manager στα Linux, πως εμφανίζεται και πως σταματάω ένα πρόγραμμα με την δική μου θέληση; Εκτός από αυτό το απλό ερώτημα θα σας γεννηθούν αρκετά παρόμοια όπως που είναι ο πίνακας ελέγχου, πως κάνω εγκατάσταση ενός προγράμματος, πως βρίσκω τον αποθηκευτικό χώρο του σκληρού, πως απελευθερώνω χώρο γιατί έχει γεμίσει ο σκληρός αλλά χωρίς να σβήσω αρχεία που χρειάζεται το σύστημα; Πολλά ερωτήματα τα οποία θέλουν προσεκτικές απαντήσεις.

Ο νέος χρήστης του Linux αν θέλει πραγματικά να ασχοληθεί θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται διαφορετικά. Θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν γιατί η φιλοσοφία αυτού του λειτουργικού συστήματος είναι διαφορετική. Επειδή κάποιος είναι καλός στα Windows δεν πάει να πει ότι θα μπορέσει να εξοικειωθεί αμέσως και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Κάνοντας έναν απλό υπολογισμό σκεφτείτε πόσες ώρες έχετε περάσει μπροστά στον υπολογιστή σας προσπαθώντας να μάθετε τα Windows. Ίσως τον ίδιο χρόνο να χρειαστείτε για να μάθετε Linux.

Γιατί όμως να αλλάξετε λειτουργικό σύστημα; Έχετε βαρεθεί τα Windows; Θέλετε να περάσετε την ώρα σας μαθαίνοντας ένα εξίσου καλό και σταθερό λειτουργικό; Θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

Αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το άρθρο και θέλετε να προσθέσετε κάτι, παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr