Τελευταία Νέα
news

Η επισκευή ενός smartphone ή η εγκατάσταση ROM θα είναι ποινικό αδίκημα στο Μεξικό

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM, η λήψη και η χρήση λογισμικού που δεν προέρχεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή ακόμα και η επισκευή του κινητού από μη εξουσιοδοτημένο service, θα τιμωρείται ως έγκλημα στο Μεξικό.

Τα ψηφιακά λουκέτα είναι τεχνολογικά μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές ή τους προγραμματιστές υλικού για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες δεν μπορούν να αντιγράψουν πληροφορίες που περιέχουν τα συστήματα και δεν επίσης δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον κώδικα λογισμικού.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Το πρόβλημα είναι ότι η παραβίαση λουκέτων αποτελεί μέρος της διαδικασίας επιδιόρθωσης ενός υπολογιστή ή ενός κινητού.

Η νέα συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ του Μεξικού, των ΗΠΑ και του Καναδά τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφιακά λουκέτα δεν πρέπει να παραβιάζονται εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις οι οποίες είναι:

1. Όταν ο σκοπός είναι η διαλειτουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν μετεγκατάσταση από το ένα σύστημα στο άλλο. Ένα παράδειγμα είναι η μετάβαση που διέρχονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες έτσι ώστε τα συστήματά τους να χρησιμοποιούν ανοικτού κώδικα. Εξαιτίας αυτής της εξαίρεσης δεν θα διαπράττουν παράπτωμα στο νόμο.

2. Όταν θέλετε να αποτρέψετε την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο σε ανηλίκους. Εάν ένα ψηφιακό λουκέτο έχει σπάσει για να συμπεριλάβει τα μέτρα ασφαλείας των παιδιών, τότε επιτρέπεται.


3. Όταν ο σκοπός είναι να ελέγξετε, να ερευνήσετε ή να διορθώσετε την ασφάλεια ενός υπολογιστή, συστήματος ή δικτύου υπολογιστών.


4. Όταν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να έχει πρόσβαση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε ένα έργο, εφόσον πρόκειται για τη λήψη απόφασης για την αγορά όλου του υλικού


5. Όταν ένα άτομο θέλει η συσκευή του να σταματήσει να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο ένας χρήστης μπορεί να αποτρέψει το smartphone του από τη συλλογή, ιστορικό τοποθεσίας GPS.


6. Όταν ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει να το πράξει για την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Αυτό το σημείο προκάλεσε συζήτηση λόγω του πόσο διφορούμενη μπορεί να είναι.


7. Όταν ένας ερευνητής πρέπει να αναλύσει ελαττώματα σε μια τεχνολογία, εφ ‘όσον το έχει αποκτήσει νόμιμα


8. Όταν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσαρμόζει ένα σύστημα σε άλλες γλώσσες ή το επισυνάπτει ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα, κάποιο είδος αναπηρίας. Άλλες εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν δεκτές, εφόσον υπάρχει αίτηση μέσω του Ινστιτούτου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, όπου πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη της αίτησης.


Αν και υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις, καμία που αναφέρεται σε σκοπούς που έχουν να κάνουν με την επισκευή μιας συσκευής και την επέκταση της διάρκειας ζωής της δεν περιλαμβάνονται.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr