Τελευταία Νέα
netflix

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Netflix

Pinterest LinkedIn Tumblr

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Netflix δεν είναι μία νέα εταιρία παροχής ταινιών ή σήριαλ αλλά μία εταιρία που έχει ιδρυθεί το 1997!

Για την ακρίβεια η Netflix ιδρύθηκε στις 29 Αυγούστου του 1997 και αριθμεί έως τώρα περίπου 137 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Netflix ξεκίνησε από τα γραφεία της στο Λος Γκάτος της Καλιφόρνιας όπου εδρεύει, την διανομή DVDs, κάτι που στην πορεία δεν πήγε και τόσο καλά.

> Bitdefender INTERNET SECURITY 2021 - Η καλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τα Windows και όχι μόνο

Η γέννηση της ιδέας για μια συνδρομητική παροχή ταινιών μέσω Internet ήρθε από τον Χέιστινγκς, καθηγητή Μαθηματικών που ίδρυσε την Pure Software και η οποία πρόσφατα πουλήθηκε έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν ο Χέιστινγκς αναγκάστηκε να πληρώσει 40 δολάρια γιατί ξέχασε να επιστρέψει την ταινία “Apollo 13” που είχε νοικιάσει, ήρθε η ιδέα για το Netflix και η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή.

Η πρώτη παραγωγή της Netflix ήταν το σήριαλ House of Cards το 2013 και ακολούθησαν μέχρι τώρα δεκάδες.

Η συνδρομή Netflix για την Ελλάδα έχει ως εξής:

  • Αρχικό – (7,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 1 οθόνη σε ποιότητα SD.
  • Τυπικό – (10,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 2 οθόνες ταυτόχρονα με διαθεσιμότητα HD.
  • Πλήρες – (13,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 4 οθόνες ταυτόχρονα με διαθεσιμότητα HD και Ultra HD.

Η πληρωμή της συνδρομής Netflix μπορεί να γίνει μέσω διεθνών καρτών χρεωστικών ή πιστωτικών όπως Visa, Mastercard και American Express. Βασική προϋπόθεση οι κάρτες να έχουν ενεργοποιημένο την επαναλαμβανόμενη πληρωμή καθώς με την συμπλήρωση 30 ημερών η Netflix θα σας παίρνει το ποσό της συνδρομής που έχετε διαλέξει κατά την εγγραφή ή την συνδρομή που έχετε αλλάξει κατά την πορεία. Υπάρχει όμως και δυνατότητα αγοράς συνδρομής με μετρητά δηλαδλή με δωροκάρτα όπου μπορείτε να την προμηθευτείτε από διάφορα σημεία πώλησης όπως για παράδειγμα τα Supermarkets ή τα καταστήματα τεχνολογίας. Επίσης μπορείτε να πληρώσετε μέσω Paypal, μέσω iTunes ή μέσω συνεργάτη όπως είναι αυτήν τη στιγμή η Wind Hellas. Σημείωση ότι οι πρώτες 30 ημέρες είναι δωρεάν και μόλις λήξουν αυτές θα πρέπει να πληρώσετε.

Πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να ακυρώσουν την συνδρομή τους. Υπάρχει δυνατότητα ανα πάσα στιγμή. Και πάλι, αν πληρώσατε και έχουν περάσει μόνο 2 ημέρες για παράδειγμα, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε για τις επόμενες 28 ημέρες καθώς η πληρωμή έχει γίνει. Το ίδιο ισχύει και για τις πρώτες 30 ημέρες δοκιμαστικής περιόδου. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει περίπτωση η Netflix να μην σας υπευθυμίσει ότι λήγουν οι 30 ημέρες και να χρεωθείτε χωρίς να το καταλάβετε.

Υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν παραπάνω από 4 χρήστες; Εντελώς εμπειρικά βλέπουμε ότι η Netflix δεν την ενδιαφέρει αν βλέπουν 4 χρήστες ή αν αυτοί οι χρήστες εναλλάσονται, δηλαδή μπορεί να είναι 4 χρήστες ταυτόχρονα και μετά να είναι άλλοι 4 χρήστες ταυτόχρονα και μετά άλλοι 4 χρήστες ταυτόχρονα. Βασικά ο περιορισμός υπάρχει για τους χρήστες που είναι ταυτόχρονα μέσα στο Netflix και να μην ξεπερνάει τον αριθμό του πακέτου συνδρομής που έχει επιλεγεί.

Τεχνολογικά νέα, ειδήσεις για pc, smartphones. Παράπονα, απορίες και κατάρες στο info@pcnews.gr